Iris fotografie

Welkom bij Mariska Kleij Fotografie, waar ik jouw ogen omzet in unieke kunstwerken! Met trots introduceer ik mijn nieuwste dienst: irisfotografie. Elk oog is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Laat mij dat verhaal vastleggen in een adembenemend kunstwerk dat je voor altijd zult koesteren.

Irisfotografie is een bijzondere vorm van fotografie waarbij de iris van het oog in detail wordt vastgelegd. Het resultaat is een prachtig en uniek portret van je oog, vol met kleur, diepte en textuur. Of het nu gaat om een enkel oog, beide ogen of een combinatie van irissen van geliefden of familieleden, elk beeld is een meesterwerk.

1 persoon
79,-
  • 1 digitale foto van de iris
voor de 2e en 3e persoon
69,-
  • per persoon extra
  • 1 digitale foto van de iris per persoon
  • Alle irissen samengevoegd
voor de 4e en volgende personen
59,-
  • per persoon extra
  • 1 digitale foto van de iris per persoon
  • Alle irissen samengevoegd
Effect
25,-
  • effect naar keuze
  • Per iris of alle irissen bij elkaar

Mijn Werkwijze

Afspraak Maken

Plan eenvoudig een afspraak via mijn website. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle details van je afspraak. Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij het plannen, dan ben ik altijd bereikbaar via telefoon of e-mail.

De iris shoot

Tijdens de fotosessie verwelkom ik je bij mij thuis, waar ik gebruik maak van gespecialiseerde apparatuur om de details van je iris vast te leggen. De sessie zelf duurt ongeveer 10 minuten per persoon. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en geef je instructies om de perfecte opname te maken. Het proces is volledig veilig en comfortabel, zonder enige risico’s voor je ogen.

Bewerking

Na de fotosessie ga ik aan de slag met de bewerking van de foto’s. Ik gebruik geavanceerde software om de kleuren en details van je iris optimaal naar voren te laten komen. Dit proces zorgt ervoor dat elk kunstwerk uniek en prachtig wordt. Als je hebt gekozen voor een speciaal effect zal ik deze ook toepassen.

Levering

Kies je gewenste product uit mijn uitgebreide aanbod zoals, prints, dibond of acryl.  Je kunt je unieke kunstwerk binnen 3 weken verwachten, klaar om een speciale plek in je huis te krijgen of om cadeau te geven.

1 persoon

2 personen

3 personen

4 personen

5 personen

Wandproducten

Afdrukken van een iris komen het mooiste over op aluminium of glanzend acrylglas. Kies zelf wat je het mooiste vindt. Als je twijfelt: aluminium is wat stoerder en strakker en past meer bij een modern interieur.

Acrylglas heeft een tijdloze uitstraling. Het reflecteert meer dan aluminium, wat zowel voordelen als nadelen met zich meebrengt. Het grootste voordeel is de prachtige glans, vergelijkbaar met de levendigheid van je eigen iris. Het nadeel is dat het gevoeliger is voor reflecties van ramen en lampen, wat zichtbaar kan zijn in de afdruk.

Tijdens de fotosessie van je iris kun je verschillende afdrukken bekijken, zodat je een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Meest gestelde vragen

De duur van een irisshoot varieert afhankelijk van verschillende factoren, maar meestal duurt de shoot per persoon tussen de 5 en 15 minuten.

Nee, het is niet schadelijk voor het oog. Ik werk zeer hygiënisch gewerkt en bij het maken van de foto’s wordt het oog zelf niet aangeraakt. Ook de flitsers hebben geen negatieve invloed.

Dat is zeker mogelijk. De apparatuur die we gebruiken is zeer gevoelig en de belichting wordt specifiek afgestemd op jouw unieke oogkleur. Hierdoor kunnen we van alle oogkleuren een unieke irisfoto maken.

Het is mogelijk om een irisfoto van kinderen te maken. Dit kan vanaf de leeftijd waarop het kind goed stil kan zitten en de ogen rustig kan houden. Op basis van mijn ervaring raad ik dit aan vanaf ongeveer 6 jaar.

Het dragen van lenzen zorgt voor een minder scherp beeld tijdens het fotograferen. Daarom vraag ik  je altijd om je lenzen uit te doen. Sommige lenzen laten na het verwijderen een laagje achter op het oog. Daarom is het ideaal als je op de dag van de fotoshoot helemaal geen lenzen draagt.

In tegenstelling tot standaardbewerkingen of geautomatiseerde processen, wordt elk effect met de hand gemaakt. Dit betekent dat ik mijn creatieve expertise en oog voor detail gebruik om een uniek resultaat te creëren.

Na de shoot selecteer en bewerk ik de foto’s om het gewenste resultaat te bereiken. Dit zal ongeveer 1 week duren. De bestelling van wanddecoratie, zoals plexiglas, duurt ongeveer 3-4 weken.

Dit is zeker mogelijk! Je kunt een cadeaubon schenken voor ieder gewenst bedrag.

Is het voor de persoon niet mogelijk is om naar mij te komen, dan kan ik ook op locatie komen. Hiervoor worden extra (reis)kosten in rekening gebracht. Deze bedragen €1/km vanaf en terug naar 3224VM.

Je kunt eenvoudig een afspraak maken via het contactformulier op mijn website of door direct te bellen naar 06 23 26 69 69