logo_mariskakleij_fotografie_groen_DEF

Poedershoot honden

Ben je opzoek naar een leuke en originele manier om je hond vast te leggen? Een poederschoot is dan zeker het overwegen waard.

Een Poedershoot bied een unieke en speelse manier om opvallende foto’s van je hond te creëren, waarbij de kleurrijke vrolijkheid en het plezier van je hond tijdens de shoot zorgen voor een energieke en levendige sfeer. Tijdens de poedershoot maken we gebruik van een speciaal, onschadelijk poeder dat volkomen veilig is voor je hond. Bovendien is een poedershoot niet alleen een plezierige ervaring voor jou en je hond, maar het resulteert ook in een blijvende, levendige herinnering die je altijd zal koesteren.

 • Wat: Poedershoot van je hond
 • Wanneer: 21 April
 • Waar: Hondenshool Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis
 • Kosten: €50- per hond met 1 kleur poeder en €60,- per hond met 2 kleuren poeder.
  Je ontvangt 2 foto per hond 
 • Hoe ontvangt je de foto’s:  De foto’s ontvang je per e-mail (digitaal, in hoge resolutie) 

Veel gestelde vragen

Wordt mijn hond vies?

Ja, je hond krijgt kleurenpoeder op en in de vacht. Dit poeder is speciaal ontwikkeld om goed zichtbaar te zijn. De beste manier om je hond schoon te krijgen is door hem uit te blazen met een waterblazer. Borstelen of uitwrijven met een handdoek direct na de shoot helpt ook om een groot deel van het poeder te verwijderen.

Let op:

 • Wij hebben geen waterblazer ter beschikking.
 • Neem kleren mee die vies mogen worden, want je hond kan poeder op je afgeven.
 • Was je hond niet van tevoren, want dit kan de natuurlijke beschermingslaag van de huid verwijderen en het poeder moeilijker te verwijderen maken.

Word ik als eigenaar vies?

Het kan zijn dat je wat poeder op je kleding krijgt, maar in de meeste gevallen valt dit mee. Je hoeft als eigenaar niet te helpen met het poederen van de hond.
Wij poederen de hond en jij staat aan de andere kant om je hond enthousiast te roepen.
Mocht je hond het spannend of vervelend vinden dan is het fijn als je zelf assisteert en zodra de poeder is aangebracht je naar de andere kant loopt om je hond enthousiast te roepen.

Mijn hond heeft zijn dag niet.

We hebben te maken met strakke schema’s, maar we doen ons best om elke hond goed op de foto te zetten. Mocht je hond niet willen springen, dan kunnen we proberen om hem te motiveren.
Helaas is na 2-3 sprongen het poeder op, mocht een hond door onwillendheid hier niet genoeg aan hebben dan kan voor extra poeder een klein bedrag in rekening gebracht worden.

Wat krijg ik voor mijn geld?

 • 2-3 Holi Powder Series Shots: We maken 2-3 series foto’s met poeder. In de meeste gevallen is dit genoeg om er een mooie actie foto uit te halen.
 • 2 Bewerkte foto: Ik kies de beste foto en bewerk deze tot een professioneel resultaat. Je ontvangt deze foto’s in digitale vorm in maximale grootte.

Kan ik zelf een foto kiezen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om zelf te kiezen welke foto je bewerkt wil hebben. Ik kies altijd de foto waar de hond in de juiste houding en op zijn allerbest op staat.

Ik zie foto’s van andere honden waarbij het poeder veel mooier valt.

Het al dan niet mooi uitwaaieren van de stofwolk is afhankelijk van een aantal factoren, waarvan sommige door ons te beïnvloeden zijn, en anderen geheel afhankelijk zijn van de hond.

Factoren die de wolk beïnvloeden:

 • De snelheid van de hond
 • De manier en het moment van de afzet
 • De kracht die daarbij gebruikt wordt
 • De wind
 • Het vachttype van de hond

Elke hond springt op zijn eigen manier, helaas blijft het gokken en hopen dat de hond springt zoals die moet springen om een mooi verdeelde wolk te krijgen.
Ik kan wel in nabewerking een wolk wat voller maken.
Maar het blijft een individuele foto waarbij elke hond zijn eigen wolk creëert en daarmee als resultaat jouw unieke foto van de hond.

Ik kijk ernaar uit om je hond te fotograferen!