logo_mariskakleij_fotografie_groen_DEF

Verlovingsshoot

Binnenkort verloofd of klaar om de grote vraag te stellen? Terwijl het vastleggen van de trouwdag voor veel paren vanzelfsprekend is, overweeg je dan ook een verlovingsshoot – oftewel engagement shoot? Het kan wat terughoudendheid oproepen, vooral voor nuchtere Nederlanders, maar het is juist prachtig om dit bijzondere moment professioneel vast te leggen.

Waarom een verlovingsshoot?

Een verlovingsshoot biedt talloze voordelen, waarvan het vastleggen van de herinnering aan jullie verloving natuurlijk het belangrijkst is. Een snel kiekje van de verlovingsring om de vinger van de aanstaande bruid voor Instagram is eenvoudig, maar een professionele fotograaf vangt jullie liefde op beeld, zodat je levenslang warme herinneringen hebt aan deze tijd.

Gewenning aan de trouwfotograaf

Mijn advies? Kies voor de verlovingsshoot dezelfde fotograaf als voor jullie bruiloft. De shoot kan ook enkele weken of maanden na de verloving plaatsvinden. Aangezien het regelen van de trouwfotograaf een van de eerste stappen na de verloving is, heb je al een idee wie jullie grote dag gaat vastleggen. Het is fijn om te wennen aan de fotograaf en het gefotografeerd worden. Zo bereid je je perfect voor op de bruiloft en krijg je prachtige foto’s van deze opwindende tijd!

Romantische foto’s voor jullie trouwkaarten

Van plan om persoonlijke trouwkaarten te versturen met jullie foto als aanstaand bruidspaar? Een verlovingsshoot biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden. Aangezien de liefde tussen jullie centraal staat tijdens deze shoot, levert dit gegarandeerd een prachtige afbeelding op voor de trouwkaarten!

Als journalistieke trouwfotograaf leg ik ongedwongen, niet-geregisseerde momenten vast. Hierdoor zijn de verlovingsfoto’s authentiek en spontaan. Vaak is dit vooral voor de aanstaande bruidegom geruststellend.

Tips voor de verlovingsshoot

Overweeg je het? Hier zijn enkele tips voor een ontspannen verlovingsshoot met prachtige resultaten.

Locatie voor de verlovingsshoot

Kies een locatie die bij jullie past en waar jullie je comfortabel voelen. Houden jullie van de natuur? Overweeg dan eens het strand tijdens de zonsondergang. Zijn jullie meer een stadsmens? Blijf dan in jullie favoriete stad. Comfortabel voelen resulteert in de mooiste journalistieke verlovingsfoto’s!

Actie tijdens de verlovingsshoot

Het beste resultaat ontstaat wanneer jullie activiteiten ondernemen die bij jullie passen. Denk aan warme chocolademelk drinken in de winter of wandelen met de hond op het strand. Out-of-the-box denken zorgt voor unieke, liefdevolle foto’s!

 

Tip: Laat ook het huwelijksaanzoek fotograferen. Deze foto's zijn prachtig als blijvende herinnering aan dit speciale moment en om te delen met dierbaren of op sociale media.

Impressie verlovingsshoots

Hier een kleine impressie uit een verzameling verlovingsshoots in Zuid-Holland. 

Wil je een blog lezen over een verlovingsshoot. Kijk dan hier

Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

Interesse in een verlovingsshoot? Neem contact met me op.

Wil je meer weten over een verlovingsshoot? Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie